top of page

Vad ska vi skriva i vår bröllopsinbjudan?

Uppdaterat: 11 jan.

Visst är det svårt att veta vad och hur mycket information som ska skrivas i inbjudan? Nedan finner du punkter som gör det lättare att få ihop informationen.


Börja med det viktigaste:

Namn på er som brudpar (med eller utan det nya efternamnet)

Datum, tid och plats för vigsel och fest

OSA-datum

Kontaktuppgifter till toastparet, eller någon annan som är ansvarig under kväll.


Redan nu har ni kommit långt i processen "Vad vi ska skriva i vår inbjudan", men det kan vara bra med mer information.


Förutom detta finns det ytterligare en del information som kan vara bra att ha med på sin bröllopsinbjudan som t.ex. det här:Hur serveras mat & dryck

Om det är något speciellt som gäller när det kommer till mat och dryck bör detta framgå på inbjudan. Det kan dels vara viktigt att veta om det bjuds på allt eller om gästerna förväntas betala för delar av middagen i form av en kuvertavgift.


Det bör framgå i inbjudan om det är något speciellt som gäller kring mat och dryck under dagen, t.ex. om det bara bjuds på kaffe & tårta, så inte gästerna kommer alltför hungriga. Det är viktigt att informera gästerna om ni bjuder på allt, eller om gästerna förväntas betala för dryck, och eventuellt middagen i form av kuvertavgift.


Tips på vad ni ska skriva:

- Efter en härlig trerätters där dryck inkluderas, öppnar vi upp baren där det finns dryck till självkostnadspris, Swish-betalning.

- Vi har redan allt vi behöver, så istället för presenter önskar vi oss bidrag till festen/en kuvertavgift på xx kronor.

- Vi kommer under dagen bjuda på snittar, en tre-rätters/buffé, och efter det slår vi klackarna i taket med öppen bar tills vi går hem.

Barn eller inte barn på bröllop?

Hur vill ni att ert bröllop ska vara? Vill ni att det ska vara en stor familjefest där alla, vuxna och barn, är välkomna, eller vill ni fira dagen med enbart vuxet sällskap?


Det går även att dela upp dagen, så barn är välkomna på vigseln, men festen är för vuxna. Vad går gränsen för barn, det är också något ni bör diskutera. Är alla över 15 bjudna osv. Detta bör tydligt framgå i inbjudan, så gästerna vet vad som gäller.


Tips på hur ni kan skriva:

- Barn är välkomna på vigseln, men därefter önskar vi fira vår stora dag med våra vuxna vänner.

- Vi önskar oss ett barnfritt bröllop. Ammande barn självklart välkomna.

- Vi tycker väldigt mycket om era barn, men denna dag tror vi att de har roligare hos sina barnvakter.

- Barn får gärna närvara vid vigsel och mingel, men festligheterna är för de vuxna.


 

Tänk på att det är ER dag, och ingen annans.

 


Hur ska våra gäster klä sig?

Klädsel kan vara en känslig punkt, vill ni vara traditionella eller ska det vara avslappnat? Det är viktigt att ni är tydliga i inbjudan med vad det är för klädkod som gäller. Det hjälper era gäster att passa in och för att de inte ska vara nervösa och stressade inför klädval.


De två vanligaste klädkoden på bröllop är:

- Kavaj

- Mörk kostym


Läs mer om de olika klädkoderna här -


Det viktigaste för er kanske inte är klädkoden, och önskar en med avslappnad stil till era gäster, då går det att formulera inbjudan som följande:

- Du ska känna dig fin och bekväm på vårt bröllop

- Något somrigt och fint

- Festlig klädsel som du kan dansa hela kvällen i


Det sistnämnda förslaget är bra att tänka på om ni ska gifta er i mitten av sommaren, och ni inte vill att era gäster ska stå och svettas i varma kostymer.

Bröllopspresenter

Om ni har speciella önskemål kring bröllopspresenter är det viktigt att detta också står i er inbjudan. Önskar ni er saker är det bra att ha en specifik önskelista för detta, och utse en person i er närhet som är ansvarig för detta och som era gäster kan höra av sig till - glöm ej kontaktuppgifter till denna person. Önskar ni er istället bidrag till bröllopsresa/bröllopsfest så skriv detta.


Här nedan har ni formulering kring bröllopspresenter:

- Vi har redan allt vad vi behöver i skålar, bestick osv. Vi önskar oss därför ett bidrag på vår bröllopsresa.

- Vi har redan allt vi behöver så därför önskar vi oss ett bidrag till bröllopsfesten, så vi kan få en extra minnesvärd dag tillsammans med er.

- Er närvaro är allt vi önskar en dag som denna, vill ni ändå uppmärksamma oss så önskar vi oss...


 

Tips, om ni önskar er pengar sätt upp ett eget bröllopskonto och be gästerna sätta in pengarna där


 

OSA

Låt gästerna OSA* på ett roligare sätt! Be gästerna att skicka en bild på de själva, där de t.ex. gör en rolig grimas, är på en speciellt plats osv. Dessa bilder kan du sedan använda på bröllopet, som en fotovägg redan innan gästerna kommer, eller som placeringskort på borden, ni kan också använda bilderna i bröllopshäftet på borden, där ni kan skriva någon mening om varje gäst. En annan rolig och uppskattad grej är att be gästerna önska sig låtar till bröllopsfesten, där kan ni vara med specifika att gästerna ska skriva VARFÖR de valde låten, eller att de ska välja en låt som de associerar med er som brudpar, eller deras bästa festlåt, och att dessa sen ska spelas upp under kvällen, antingen under middagen eller på festen.


*OSA står för "Om svar anhålles"


Vill ni ha hjälp av oss med trycksaker till ert bröllop? Klicka på knappen nedan och skicka er förfrågan!
343 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page