top of page

Tips från bröllopsfotografen

Vi har frågat bröllopsfotografen Felicia Lundberg efter hennes bästa tips till er stora dag!
  • Ha en “unplugged ceremony”, det vill säga skippa mobilerna under vigseln! Era gäster blir mer närvarande i stunden och jag som bröllopsfotograf får bättre bilder. Om vi ska vara ärliga med varandra - det är inte jättefint med massor med mobiler i luften. 

  • Gör inte ett för tajt körschema, planera in luftkuddar här och där. Det mesta under bröllopsdagen tar längre tid än planerat. Är porträttbilderna viktiga för er så planera in minst 1,5-2 timmar för detta. Och se till att ni får åtminstone en del av den tiden helt själva med er fotograf. De mest kärleksfulla bilderna är svårare att få till när till exempel brudföljet, barnen eller föräldrarna står och tittar på. 

Er bröllopsdag är en dag fylld av kärlek, kyssar, kramar, skratt och tårar. Varenda en av de känslor ni kommer att uppleva är värt att få på print. Som bröllopsfotograf är jag observant, och jag letar alltid efter det där lilla extra.

  • Kolla när den så kallade golden hour infinner sig på er bröllopsdag. Det är ungefär 45 - 30 minuter innan solen går ner och då är det som allra finast ljus ute. Din bröllopsfotograf kommer ha koll på när det är bäst att gå ut, men se till att toastmaster/toastmadame vet att ni försvinner i 20 minuter från middagen. Under solnedgången fångar vi helt andra bilder än tidigare på dagen. Solen är mjukare och ni är mer avslappnade. Dessutom brukar det vara skönt att få smita ut en stund och få lite tid på tu man hand en stund. 


  • Vi är många där ute som fallit i Pinterest-fällan och letat inspirationsbilder till våra bröllopsporträtt därifrån. Och det kan absolut vara till hjälp! Men att titta på bröllopsbilder från solnedgången på Bali, när man ska ha ett bröllop i Småland med porträtten tagna i skog… Det blir lite fel. Ha realistiska förväntningar på vilken typ av bilder ni kan få! Och lita på er bröllopsfotograf - ni har bokat just den fotografen av en anledning. 

  • En seriös och erfaren bröllopsfotograf som har f-skattesedel kostar pengar. Det är ett faktum. Men du gifter dig förmodligen bara en gång i livet, eller hur? Snåla inte på bröllopsfotografen utan boka en fotograf vars stil du gillar och som du känner att du kan klicka med. Fråga om du får kika igenom hela bröllopsgallerier - alla fotografer kan fånga guldkorn, men det är lägstanivån som egentligen är det intressanta. Kan fotografen hantera olika sorters ljus? Kan fotografen fota med blixt under dansgolvet? Hur arbetar fotografen med backup av bilder? Vad händer om fotografen är sjuk? Om du bokar en person som driver företag som fotograf, så kommer hen att kunna svara på samtliga av dina frågor. Och se till att vara ute i god tid, de flesta av oss bokar bröllop åtminstone ett år i förväg.Och givetvis några bonustips!

  • På eftermiddagen dagen innan bröllopet är det bra att planera in lite vila. Låt era nära och kära fixa det sista i bröllopslokalen. Och drick mycket vatten, gärna med vätskeersättning i. Likaså på morgonen för bröllopet. Det är svårt att hinna dricka vatten under dagen så genom att lägga en bra grund minskar ni som brudpar risken för tråkig huvudvärk under dagen. 

  • Skapa det bröllop du och din blivande vill ha - inte det som förväntas av er. Bjud de människorna ni trivs bland. Lägg fokus på det som ni tycker är viktigt. Och skapa era egna traditioner! Är ni morgontrötta? Lägg inte en vigsel vid 13.00, då måste ni gå upp rätt tidigt för att hinna alla förberedelser. Vill ni ha mycket tid till era gäster - ha då nära mellan vigselplats/kyrka och festlokal. Tycker ni det känns trist med bröllopstårta efter middagen? Servera den då vid minglet efter vigseln - eller strunta i den helt. Man behöver inte en bröllopstårta alls. You do you! Gästerna är bara glada att få komma och fira eran dag!


Kika in Felicias hemsida nedan 👇🏻


7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page